25 september 2007

Bojkotta Iran!

Idag rapporteras det om Irans president Ahmadinejads tal på Columbia University. Biljetterna till spektaklet gick tydligen åt som smör i solsken. Vad hade han då att säga för att berika studenterna? Tja, dels informerade han dem om att det inte finns några homosexuella i Iran. Det vore väl förhastat att säga emot honom på den punkten utan att ha bevis för motsatsen (då skulle väl Bulten i Bo dyka upp som gubben i lådan och kräva bevis för existensen av iranska bögar och/eller flator)...låt oss i stället konstatera att de två iranska pojkarna på bilden nedan, 16 respektive 18 år gamla, som avrättades i staden Maashad för att de var homosexuella, kanske var de sista bögarna i Iran.

Vidare upplyste han oss om att Irans kärnteknikprogram enbart syftar till fredlig energianvändning. För några månader sedan lyssnade jag till den moderate riksdagsmannen och medlemmen i Europarådet Göran Lindblad. Han berättade att han på ett möte med IAEA fått förklarat för sig av en fransk expert på kärnteknik vad som skiljer civil kärnteknik från militär, och att Irans program till 100% är militärt.

Ahmadinejad medgav dessutom att Förintelsen kan ha inträffat. Det blev ju ett sånt rabalder kring några teckningar i danska Jyllands-Posten för ett tag sen, nån som minns? Eftersom det var så uppenbart att judar låg bakom denna hemska provokation, så utlystes i Iran en internationell teckningstävling kring temat Förintelsen. Nu säger sig Ahmadinejad bara undra vad Förintelsen, om den verkligen ägde rum, har med palestinierna att göra.

Den 24:e april 2006 sa Ahmadinejad i ett tal att Israels judar borde återvända till sina fädernesländer i Europa. Många, däribland islamologen Jan Hjärpe, tyckte att Ahmadinejad hade en poäng där. För dem som känner till att hälften av Israels judiska befolkning har rötter i muslimska länder, och att Ahmadinejads israeliske presidentkollega vid tillfället för hans utspel, Moshe Katsav, själv är flykting från Iran, är uttalandet obegripligt.

7 kommentarer:

noctivagus sa...

Att Iran inta har homosexuella är ganska skrämmande kommentar från presidenten. Vad har han gjort? Utfört ett folkmord?

Oskar sa...

Han har inte gjort det, han arbetar just nu med det...

babak sa...

Bästa svaret finner vi om vi går tillbaka till slutet av 70 talet då usa inlede maktskiftet i iran genomatt kalla Shahen av iran ut ur landet och ersätta den med en islamistisk regim,Hade de kunnat tänka sig hur utveklingen skulle ledda till det helvette vi åskodar idag?

Anonym sa...

När Religionen går in -
Går Demokratin ut.

Kalle Kex sa...

Det är egendomligt, att det så ofta blir fel, när USA intervenerar och byter ut regeringar. Vad kan det bero på? Och varför byter man inte en gång till i Iran? Så som man har gjort i Irak. Där funkar det ju förträffligt.

Anonym sa...

Judiska rötter är ofta reducerade till kokböcker som "Aromas of Aleppo" och "The Scent of Orange Blossoms". Judar först bosatte sig i den syriska staden Aleppo 586 bc och några fanns till 1990. Judar kom till Marocco under inkvisitionen i Spanien. Endast några få familjer finns kvar i ett en gång blomstrande sefardiskt samhälle.

Humle och Dumle sa...

Hittade hit via Jihad i Malmö. Kommer naturligtvis att återkomma.
/ Dumle