11 december 2007

Mer om Birgitta Elfström

Birgitta Elfström, som jag nämnde i min förra bloggpost, har inte bara bloggat för PGS, utan har även skrivit på Merit Wagers blogg. En av de mer talande bloggposterna handlar om när Birgitta, som en av ytterst få västerländska kvinnor, lyckades få till ett möte med Hezbollahs ledare Hassan Nasrallah.

Tidigare hade jag här några bilder från Merit Wagers blogg, men har blivit ombedd att ta bort dem. De omtalade bilderna finns här.

Innan vi hann sätta oss ner uppenbarade sig plötsligt Hassan Nasrallah. Det kan låta konstigt, men det kändes som om luften plötsligt uppfylldes av en helig aura. Där kom han, Hizbollahledaren, utstrålande ett stort lugn och med ett varmt leende på läpparna. ”Är detta verkligen Hassan Nasrallah?” tänkte jag. Han hälsade artigt, fortfarande leende. Han bad mig sitta närmast honom i en av de höga stolarna och jag fick börja med att ge en kort presentation av mig själv.
Hassan Nasrallah inledde med att prisa den svenska demokratin och Sveriges arbete för mänskliga rättigheter. Sedan pratade han om sin son som blev ett av Mellanösterkonfliktens offer, om Hizbollahs arbete i parlamentet, om palestiniernas situation i Libanon, om Israels ockupation av södra Libanon och om framtiden. Han berättade med inlevelse om Hizbollahs sociala verksamhet som omfattade bl.a. skolor och sjukhus.För mig framstod Hassan Nasrallah som en vänlig, påläst, intelligent och skarpsynt man med en påtaglig utstrålning som kändes i hela rummet. Det var ett speciellt och mycket minnesvärt möte.

Intressant.se

5 kommentarer:

Anonym sa...

riktigt proffessionellt neutralt.

Anonym sa...

Nasrallah, det är en synnerligen ärkekonservativ patriark av gammalbibliskt snitt. Vill bara poängtera det, även om jag stöder palestinernas kamp mot Israel.

Ann-Katrin sa...

Palestina-fanatikern Elfström borde kastas ut från Migrationsverket. Inte därför att hon har en politisk åsikt, utan därför att hon sympatiserar med en antisemitisk, våldsam terrororganisation (Hizbollah), och även tycks se med blida ögon på palestinska terroristers massmördande på israeliska civila.

Torbjörn Karfunkel sa...

Ann-Katrin,

För det första är Elfström pensionerad sedan några månader.

För det andra tycker jag ingen ska få sparken från Migrationsverket för sina politiska åsikters skull. Inget tyder på att varken Birgitta Elfström, Arne Malmgren eller Lennart Eriksson har brustit i sitt arbete på något vis.

Anonym sa...

I just bought an iphone 2g used, and I jailbroke and unlocked it but I cannot find boss preffs on cydia. Do I have to add a source or something? Please help.________________
[url=http://unlockiphone22.com]unlock iphone[/url]