23 december 2007

Vilseledningen fortsätter

Detta är en fortsättning på två tidigare bloggposter:

Idag fortsätter vilseledningen om judiska bosättningar på Västbanken för tredje gången på kort tid. Det börjar likna en målmedveten kampanj.

I de tidigare bloggposterna har jag påpekat att tidningsartiklarna "glömt" att nämna att "bosättningarna" Har Homa och Atarot ägdes av judar (i Har Homas fall åtminstone till största delen) innan 1948, då de ockuperades av Jordanien. Idag glömmer SvD och DN lägligt nog i sina artiklar om Ma'ale Adumim att nämna att detta område var statsägd mark, både under turkiskt och jordanskt styre.

Konsekvent fortsätter svenska media att berätta halva sanningen, i många fall rena lögner. Hur ofta anser media det nödvändigt att upplysa sina konsumenter om att tidernas begynnelse, i Mellanöstern lika väl som i andra delar av världen, inte inträffade under Sexdagarskriget, utan att det fanns en tid innan dess då dessa områden var ockuperade av Jordanien? Jag vet till och med den exakta siffran över antalet judar som tilläts bo kvar i det av Jordanien ockuperade Jerusalem och Västbanken, liksom i det av Egypten ockuperade Gaza.

Noll. Inte en enda. Alla slängdes ut eller dödades.

Men idag vill man få folk, framför allt den yngre generationen, att tro att ockupationen (den israeliska, naturligtvis, inte den jordanska) är konfliktens orsak och att Israel hade en erkänd gräns innan 1967. Detta är lögn, om något.

Intressant.se

1 kommentar:

Anders Branderud sa...

Hej Torbjörn!
Bra att du bloggar om detta!
Tack för att du stödjer Israel!

Titta gärna in på min blogg också.

Hälsningar
Anders Branderud