01 september 2008

Godkänd av Migrationsverkets åsiktskontroll

I december 2007 skrev jag om Lennart Eriksson, som fråntogs sin tjänst som enhetschef på Migrationsverket pga sitt ställningstagande för Israel. Jag gjorde jämförelsen med två andra anställda vid Migrationsverket, makarna Birgitta Elfström och Arne Malmgren, vilka båda sedan länge varit djupt engagerade i Palestinagrupperna i Sverige. Deras åsikter tycks inte utgöra något hinder, eftersom Arne Malmgren sedan affären började de facto har befordrats (!). Läs mer i bloggposterna
Lennart Eriksson, tycker fel enligt Migrationsverket.
Skandalen letade sig faktiskt hela vägen till SvDs ledarblogg i februari:
Ursprungligen hade flera bloggare, däribland jag, olovandes lagt ut bilder på Birgitta Elfström i Libanon. Bilderna var tagna från Merit Wagers blogg. Den ena bilden föreställde Birgitta Elfström omfamnande en kvinna i Hezbollahutstyrsel, den andra när hon provar ett vapen i vad som synes vara en kombinerad lamp- och vapenaffär. Efter att skandalen uppmärksammats i SvD fick flera bloggare mail från Merit Wager som förklarade att tillgripande av andras bilder kan få grava ekonomiska konsekvenser. Jag tog bort bilderna. Nu ser jag att de även tagits bort från Merit Wagers blogg. En retuscherad variant av den ena bilden finns här, och den andra kan beskådas här.

Att det finns rätt och fel åsikter enligt Migrationsverket befästs ytterligare av en artikel i gårdagens Göteborgs-Posten (klicka på bilderna nedan) och en i Hallandsposten den 12/8. Artiklarna handlar om Tina Kolhammar, handläggare på Migrationsverket, som ska delta i det kristna s k "följeslagarprogrammet" EAPPI.


Kolhammar säger:
Generellt håller vi oss neutrala, men vi tar ställning mot brott mot folkrätten och mot mänskliga rättigheter. Jag hoppas att vi också ses som neutrala även om vi tvingas rapportera fler övergrepp från den ena sidan.
Det låter ju vackert. En alternativ förklaring är att om man bara letar fel hos den ena sidan, så är det bara där man hittar dem. Lite underligt är det att EAPPI (som ju är ett kristet initiativ) inte ens försökt skydda Västbankens kristna från de förföljelser de utsatts och utsätts för från muslimskt håll. De kristna flyr. Under den senaste 40-årsperioden har andelen kristna på Västbanken sjunkit från 20% till 2%! I Betlehem var 62% kristna 1995, idag färre än 20%! Muslimerna driver systematiskt ut de kristna, och därom råder tystnad...

Men än mer skrämmande är den brist på perspektiv som genomsyrar EAPPI. Jag ogillar religiösa fanatiker av alla de slag, och dit hör en stor andel av Hebrons judar, men omvärlden tycks helt sakna förståelse för deras prekära situation. Vad skulle hända om deras barn gick oskyddade i Hebron? De skulle inte överleva 5 minuter, det är vad som skulle hända. Kan vi lita på att EAPPI skyddar dem om Israels militär lämnar Hebron? Knappast...
Intressant.se

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Under den senaste 40-årsperioden har andelen kristna på Västbanken sjunkit från 20% till 2%! I Betlehem var 62% kristna 1995, idag färre än 20%! Muslimerna driver systematiskt ut de kristna, och därom råder "
vem bryr sig ? egentligen.
instinktivt känner jag: vad skönt för dom att få slippa därifrån.

Anonym sa...

Intressant. Man kan undra vad Migrationsverket är för myndighet som bedriver politiska åsiktskontroller och vad som närmast är att betrakta som ställningstagande för en part i en konflikt utomlands. Sen är Merit Wagers reaktioner att vilja tysta ner det hela märkliga. Uppenbarligen finns det mycket i den här härvan som återstår att reda ut.

Anonym sa...

vem fan trivs i betlehem eller på västbanken?

- "systematisk utdrivning"


- tror snarare på en naturligt sund reaktion från de kristnas sida att fly till andra länder säkrare eller områden inom israels gränser.för att kommentera era högst okänsliga åsikter kring problematiken i heberon, så är fakta att:

Det fanns 2003 fler idf soldater i heberon än civila israeler.

de judar som bor där är kända för sin extrema inställning till judendom och palestinier.

du missar poängen med "deras prekära situation"
-dom bor i heberon för att de är antingen väldigt religiösa eller sionistiska extremister.

därför = hög militär närvaro

situationen blir allvarlig av den anledningen att den militära närvaron inte primärt syftar till att säkerställa lugn och ro, men till att skydda bosättare.

det finns otaliga exempel på incidenter där IDF inte ingriper mot judiska terrorister även då de bevittnar misshandel och mord.

/Erik Hammarström