30 oktober 2007

Det är tydligen svårt med perspektiv

Här, här, här, här, här och här rapporteras om Israels nedskärning av energileveranser till Gaza.
Israels justitiekansler Menahem Mazouz sade på måndagskvällen att man inte kan minska elleveranserna till Gazaremsan utan att först grundligt utreda vilka de humanitära konsekvenserna blir.
Jag har tidigare påpekat att det finns en uppsjö av länder som inget hellre vill än att överösa palestinierna med bistånd, däribland Sverige. Länder som slipper att dagligen beskjutas med raketer från Gaza.
FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon fördömde på måndagen Israels bestraffningar av Gazaremsan som "oacceptabla".

Även det ryska utrikesdepartementet kritiserade Israels isolering av Gaza och sade att man knappast kan bekämpa extremism genom att förneka befolkningen dess mest grundläggande behov.
Det här är rent ut sagt obegripligt... Vad hindrar Ryssland från att förse Gaza med olja? Eller Egypten?

Ni som läser någon av ovan länkade artiklar...tänk efter nu! Var får Israel sin olja ifrån? Här kan ni läsa om det. Det borde inte komma som någon överraskning att arabländerna vägrar sälja olja till den sionistiska fienden. Undantaget är Egypten, som i fredsuppgörelsen 1979 förpliktade sig att låta Israel lägga bud på olja som Egypten inte själv behöver. Men den olja Israel importerar från Egypten stod år 2000 enbart för en åttondel av Israels import.

Fram till den islamiska revolutionen i Iran 1979 importerade Israel olja därifrån. Sedan stängdes även den kranen.

Så var kommer oljan ifrån? Svaret är att det mesta kommer från Ryssland och andra f d Sovjetrepubliker. Tidigare har man importerat mycket från Angola, Colombia, Mexiko och Norge.

Återigen, vad hindrar Ryssland eller Egypten att förse Gaza med olja? Ingenting! Men varför försitta chansen att skälla på judarna?

Sådana är perspektiven idag. Arabländerna har i över 30 år vägrat exportera olja till Israel, och ingen bryr sig. Men när Israel vägrar sälja den olja man själv importerat långväga ifrån till ett område som dagligen beskjuter dem med raketer, då djävlar får det vara nog!

4 kommentarer:

Tony sa...

Mycket bra blogpost! Ja, varför är folk så blinda i sitt hat mot Judarna?

Anonym sa...

folk hatar inte judar, rasister och fashister är vad ni är
folk hatar zionismen som är lika med nazismen.
tror ni verkligen shahen var nöjd med israel. läs historia
shahen skapade AMAL som är länkad med hizbollah, han skapade AMAL med iranska pengar och deras ledare mosa al sadr var irans mulla som shahen skickade till libanon. han skapade amal och gav de vapen för att stå emot zionismen och falangisterna.
nu har ju ryssland gått ut med attackera iran och ni attackerar ryssland så det ser dåligt för er rasister

pissnisse sa...

på vilket sätt är sionismen = nazismen ?
det lät fascinerande! utveckla och referera till
källor.
att shaen av iran var en blodtörstig mördare har väl ingen vettig människa missat. precis som sadam hussein, abdullah özcalan och yassir arafat.

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra