23 oktober 2007

Skulle du äta en panda?

Torskbeståndet är hotat, och ändå vill fiskare i Sverige och Polen intensifiera jakten på torsk. Om detta skriver två medlemmar i Greenpeace i dagens Sydsvenskan.

I ett tidigare inlägg har jag skrivit om hotet mot våra hav, och om några förbisedda åtgärder.

1 kommentar:

Anonym sa...

Når nogle NGO'er kalder svenskerne for pirat fiskere beror det på en misforståelse. Ved EU kommissionens kontrol af de svenske tal viste det sig, at man havde fisket for meget i den østlige Østersø, men til gengæld havde man ikke fisket særligt meget på den vestlige kvote. Dette skyldes nok mest ligegyldighed og ikke "pirat fiskeri".

Vores egne analyser af det svenske fiskeri viser, at overfiskeriet i Sverige begrænser sig til hvad hr og fru Svensson kan købe uden moms på kajerne i Karlskrona og Simrishamn. Derfor kan du godt sove roligt om natten - de svenske fiskere fortjener ikke at blive nævnt i sammen med de polske fiskere.
Dessutom är det praksis att svenska fiskare byter kvoter med sina danska kolleger - dankarna tar lite av den svenska kvoten i vest mot att svenskarna får lite av den danska kvoten i öst.

Hav en fortsat god dag.

PS. Detta vet Greenpeace men man säger/skriver inte alltid/säger inte alltid allt man vet, men bara det som tjänar organsiationens syfte.
DS